Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Folkstyret" by Micke Ströberg " eBook PDF Kindle ePub Free

Folkstyret

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Folkstyret
  • Author : Micke Ströberg
  • Release Date : January 16, 2019
  • Genre: Political Science,Books,Politics & Current Events,
  • Pages : * pages
  • Size : 762 KB

Description

59 procent av svenskarna tycker att den svenska demokratin har försvagats under de senaste 5-10 Ären enligt en mÀtning frÄn Novus. Som ett kvitto pÄ det har svensk demokrati under samma period ocksÄ tappat med 5 procent i The Economists demokratiindex.



Eftersom demokrati Àr en process som drivs av deltagande finns det anledning att misstÀnka att det inte Àr de, idag bara knappt 4 promille av oss, som Àr direkt inblandade i vÄrt lands politiska styre mellan valen, som inte tagit sin roll i demokratin pÄ allvar. Snarare kan man befara att det egentligen Àr vi, de drygt 99,6 %, som nu stÄr helt utanför det politiska styret som inte riktigt har gjort det.

I Folkstyret - Demokratins Framtid vÀnder vi först blicken bakÄt mot vÄr demokratiska historia och ser hur vi hanterat de krav pÄ ökad legitimitet och individuell frihet som vi mött pÄ vÀgen hit. Med det med oss kan vi Àven vÀnda blicken framÄt och se vad som kan komma att finnas dÀr, förutsatt att nuvarande och kommande krav pÄ ökad legitimitet hanteras pÄ liknande sÀtt som hittills.

Det ligger faktiskt helt och hÄllet i vÄr egen makt att forma vÄr framtid sÄ vÄr demokrati verkligen blir starkare, mer inkluderande och representativ.


Free Books Download "Folkstyret" PDF ePub Kindle